Tamron SP 85mm f/1.8 Di VC USD Φακός για Nikon F

SKU : TA8518SPN | MPN : F016N | ID : 2729

· Μοντούρα Φακού: Nikon F 

· Φορμά Μηχανής: Full Frame

· Εστιακή Απόσταση: 85mm

· Μέγιστο Διάφραγμα: f/1.8

· Σύστημα Σταθεροποίησης: Ναι

897,00 €
24 Μήνες Εγγύηση
Ελληνική Αντιπροσωπεία
Άμεσα διαθέσιμο
Δωρεάν μεταφορικά

Ο ιδανικός φακός για απεικόνιση πορτρέτων.

 

Όπως ένας ζωγράφος πιάνει από ένστικτο το σωστό πινέλο, ένας καλλιτέχνης πορτρέτων πιάνει τον 85mm φακό. Το εστιακό μήκος είναι ιδανικό για ωραίες εικόνες με αληθινά χαρακτηριστικά προσώπου στη σωστή αναλογία. Ενώ ο ευρυγώνιος φακός κάνει τα κοντινά αντικείμενα να μοιάζουν μεγαλύτερα και οι τηλεφακοί συμπιέζουν και ισοπεδώνουν χαρακτηριστικά, ο φακός 85mm είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Επιπλέον, η απόσταση ανάμεσα σε εσάς και το αντικείμενό σας είναι ιδανική για να δημιουργηθεί η προσωπική σύνδεση που συνήθως λείπει κατά τη χρήση τηλεφακού.
Ο Tamron SP 85mm F/1.8 είναι ο παγκοσμίως πρώτος 85mm με γρήγορο διάφραγμα και σταθεροποιητή εικόνας. Ο μοναδικός του σχεδιασμός περιλαμβάνει το VC (Vibration Compensation) σύστημά μας – χωρίς ο φακός να γίνεται πολύ μεγάλος ή βαρύς. Επίσης, ο SP 85mm F/1.8 μας δίνει μια φωτεινή εικόνα μέσα από το οφθαλμοσκόπιο της μηχανής για ευκολία σύνθεσης και ανώτατη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό. Το φωτεινό διάφραγμα του F/1.8 προσφέρει επίσης την τέλεια ισορροπία οξύτητας και bokeh, αυτό το ονειρεμένο θόλωμα που κάνει το πορτρέτο σας να ξεχωρίζει από το υπόβαθρο.
Ξεχωριστή καθαρότητα και χρώμα
Η χρωματική παρέκκλιση εμφανίζεται ως πορφυρό ή πράσινο χρώμα στις άκρες και την περιφέρεια των εικόνων, ειδικά σε φωτεινό φόντο. Ο SP 85mm F/1.8 χρησιμοποιεί χαμηλής διάχυσης LD (Low Dispersion) και XLD (Extra Low Dispersion) οπτικά στοιχεία στον σχεδιασμό του ώστε να ελαχιστοποιήσει το fringing και να επιτυγχάνει καθαρή ποιότητα εικόνων με υψηλή πιστότητα χρωμάτων. Επιπρόσθετα, προσφέρει απίστευτη μείωση των χρωματικών αποκλίσεων και οξύτητα ακόμα και στις άκρες του κάδρου.
Οξύτητα και Bokeh σε ισορροπία
Ο SP 85mm F/1.8 έχει σχεδιαστεί ώστε να αποδίδει τα αντικείμενα με απίστευτη καθαρότητα και αψεγάδιαστη ποιότητα εικόνας. Την ίδια ώρα, η φιλοσοφία σχεδιασμού της Tamron έχει ενσωματώσει την αντίληψη των φωτογράφων – ειδικά των φωτογράφων πορτρέτων – να χρησιμοποιούν το bokeh, ως ένα δημιουργικό στοιχείο ώστε να δοθεί έμφαση στο θέμα. Μέσα από αναρίθμητες προσομοιώσεις για blur εφέ, η Tamron έχει δημιουργήσει ένα απαλό, φυσικό εφέ που επιτυγχάνει την τέλεια αρμονία με αδιαμφισβήτητη οξύτητα.
Σταθερός με Vibration Compensation
Ο SP 85mm F/1.8 είναι ο παγκοσμίως πρώτος φακός με σταθερό εστιακό μήκος των 85mm και διάφραγμα F/1.8 εξοπλισμένος με σύστημα VC. Η κίνηση της κάμερας – συχνά πολύ μικρή για να την αντιληφθεί ο φωτογράφος – είναι ο κύριος λόγος για κακές φωτογραφίες. Επιπρόσθετα, στις νέες DSLR μηχανές με υψηλότερης πυκνότητας αισθητήρες, είναι πιο εμφανής τα πιθανά τραντάγματα.
Η τεχνολογία αυτή καθιστά εφικτό να τραβάς φωτογραφίες χειροκίνητα σε χαμηλό φωτισμό και να κάνεις χρήση χαμηλότερων ταχυτήτων κλείστρου χωρίς χρήση μεγάλων ISO. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε πορτρέτα καθώς ο φωτισμός είναι συχνά χαμηλός και ο φωτογράφος χρειάζεται τη διακριτικότητα χωρίς να χρησιμοποιεί τρίποδο ή ενοχλητικά φλας.
Αντίσταση στην υγρασία
Περιοχές για πιθανή είσοδο της υγρασίας γύρω από διακόπτες και το σημείο μεταξύ του δακτυλίου εστίασης και του σώματος του φακού είναι προστατευμένα με ειδική επισφράγιση. Αυτό εξασφαλίζει στεγανότητα από σταγόνες νερού. Το στοιχείο αυτό εφοδιάζει με ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας όταν φωτογραφίζετε σε εξωτερικό χώρο κάτω από δεσμενείς καιρικές συνθήκες.

Tamron SP 85mm f/1.8 Di VC USD Lens for Nikon F
Εστιακή Aπόσταση 85mm
Μέγιστο Διάφραγμα f/1.8
Ελάχιστο Διάφραγμα f/16
Μοντούρα Nikon F
Συμβατότητα Full-Frame
Γωνία Προβολής 28° 33'
Μέγιστη Μεγένθυση 0.14x
Ελάχιστη Απόσταση Εστίασης 80 cm
Κατασκευή Φακού 13 στοιχεία σε 9 ομάδες 
Αριθμός Λεπίδων Διαφράγματος 9 (στρογγυλεμένες)
Τύπος Εστίασης Αυτόματη εστίαση
Σύστημα Σταθεροποίησης Ναι
Μέγεθος Προσαρτήματος Φίλτρου 67 mm
Διαστάσεις (ø x L) 84.8 x 91.3 mm
Βάρος 700 g
Παρεχόμενα αξεσουάρ Κάλυμμα φακού εμπρός & πίσω